06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Ügyintézés helyett inkább összeverekedtek a postán Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal egy szegedi postahivatalban verekedtek össze.

2021. szeptember 27., 18:31

Szerző:

A vádirat szerint 2020. április 4-én, délelőtt, a férfi az élettársával egy belvárosi postahivatal bejáratánál várakozott. Az ügyféltérben - a járványügyi intézkedések miatt - egyszerre csak négy ügyfél tartózkodhatott. Ekkor azonban a sort be nem tartva megelőzte őket egy nő, aki beállt az egyik ablakhoz. Az ügyintézése után már kifelé haladt a postáról, mikor a férfi telefonjával elkezdte őt fotózni, ezért a nő az arcába köpött.

A vádlott erre lábon rúgta a nőt, aki válaszul kétszer arcon ütötte a férfit, majd köztük kölcsönös lökdösődés és dulakodás alakult ki. A nő egy kukafedelet is a férfihoz vágott. A verekedést a vádlott élettársa sikertelenül próbálta megakadályozni, annak során mindkét nő a földre került. A férfi ekkor az arcán megrúgta a földön lévő vádlottat, neki súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozva. Az eseményeknek végül csak a biztonsági személyzet közbelépése vetett véget.

Vádiratában a járási ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével, míg a nőt garázdaság vétségével vádolja. A férfi élettársával szemben garázdaság bűntette miatt indult eljárást az ügyészség megszüntette. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlőrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. Fotó: Róka László / MTVA / Bizományosi)