Gyógyír álmatlanságra: lopás

Megijedt a riasztótól. 

2021. november 30., 17:44

Szerző:

„Könnyű álmot hozzon az éj… Más óhaja nem is volt a 29 éves balatonszabadi férfinak, mégis rendőrségi ügy lett az álomvágyból, ami azért nem vágyálom. Tény, hogy lefekvés előtt jócskán tett azért, hogy elkerülje a nyugodalmas alvás” – olvasható a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán

November 16-án este ahelyett, hogy vánkosára hajtotta volna fejét az a férfi, aki bedobta egy kővel a helyi gyógyszertár hátsó ablakát, így akart bejutni a zárva tartó patikába. A megszólaló riasztó hallatán megijedt és elmenekült. Megannyi felzaklató impulzus, már eleve, és még csak ezután jelentek meg a körzeti megbízottak, akik a feltételezett elkövetőt rövid időn belül, a helyszín közelében elfogták, majd előállították a Siófoki Rendőrkapitányságon.

Az alvásnak úgyis lőttek, ezért a férfi beszédbe elegyedett a rendőrökkel, és kihallgatásán elmondta, hogy tudatállapot-módosító szerekkel él, azon az éjjelen is valamilyen pótszerre lett volna szüksége, hogy elaludjon. Alkoholt fogyasztott, de az nem bizonyult elegendőnek a kívánt hatás eléréséhez, ezért döntött úgy, hogy bemegy a patikába, és onnan nyugtatót zsákmányol. Kábítószer-gyorstesztje amfetaminra és THC-ra is pozitív eredményt jelzett, így a nyomozók lopás vétség kísérlete mellett kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.