További esetek kerültek elő a szilveszteri zaklatások ügyében

Az áldozatok fiatal nők.

2022. január 10., 15:42

Szerző:

Nőtt a szilveszteri milánói zaklatások áldozatainak száma: a hatóságok az eddigi öt helyett kilenc esetben vizsgálódnak szexuális támadás gyanúja miatt – közölte a nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn.

Az áldozatok fiatal nők, köztük két német turista. Őket egy harmincfős, állítólag arabul beszélő férfiakból álló tömeg támadta meg. Az egyik nő azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik – írta honlapján a Kronen Zeitung című osztrák napilap.

Egy áldozatnak részben letépték a ruháját. A bántalmazások szilveszter éjjel történtek a városközpontban, a híres milánói dóm előtti téren, ahol sokan búcsúztatták az óévet. A támadásokról felvételek is készültek.

Giuseppe Sala milánói polgármester elítélte az esetet, aláhúzva, hogy a történtek méltatlanok a városhoz.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Merész Márton)

 

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.