Többen meghaltak egy börtönben kitört tömegverekedésben

Harminchárman megsebesültek.

2022. január 11., 09:46

Szerző:

Hat halottja és 33 sebesültje van egy Manila térségében lévő túlzsúfolt börtönben kitört tömegverekedésnek – derült ki a Fülöp-szigeteki hatóságok keddi bejelentéséből.

Xavier Solda, a börtönhatóság egyik tagja azt mondta, az intézményben a koronavírus-járvány kezdete óta, azaz két éve látogatási tilalom van érvényben, amelyet a feszültség egyik lehetséges okának nevezett. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy az eredetileg kevesebb mint 200 rab elhelyezésére tervezett Caloocan börtönében jelenleg mintegy 1900 elítéltet tartanak fogva. 

Az országban gyakoriak az ehhez hasonló börtönverekedések, számos büntetésvégrehajtási intézményben ugyanis olykor ötször annyi ember tölti büntetését, mint amennyi befogadására tervezték. Nem a mostani az év első incidense: január 2-án a világ egyik legnagyobb börtönének számító manilai New Bilibid intézményében kitört verekedésnek három halálos áldozata és 14 sebesültje volt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.