Tiltott gyülekezést szervezett egy politikus, le is tartóztatták

A tüntetés kezdetekor szállította el a rendőrautó.

2021. december 16., 20:47

Szerző:

A rendőrök röviddel hat óra után azért vitték el Robert Ficot, a Smer-SD elnökét, mert a tiltott gyülekezésről szóló rendeletet megszegve tiltakozó gyűlést szervezett a pozsonyi Tyrs rakpartra – írja csütörtöki cikkében a Paraméter.

A szlovák politikus kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a koronavírus járvány ellenére, az intézkedésekkel összhangban tüntetést szervez a szlovák kormánnyal (Zuzana Čaputová) és a „demokrácia eltemetésével” szemben.

Fico „autós tüntetésnek” álmodta meg a demonstrációt, ugyanis szerinte, ha mindenki a kocsijában ült volna, nem lehetett volna belekötni az eseménybe.

Azonban a Dunaparton összegyűlt tömeg inkább a kocsijuk mellett állt, megszegve ezzel a Szlovákiában érvényben lévő járványintézkedést, miszerint tilos a gyülekezés. A körülbelül 50 ember a tüntetés kezdetére várt, azonban amint Fico megérkezett, már tartóztatták is le a rendőrök, akik már előre sejthették, mi fog megvalósulni a kocsi tüntetésből.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

14:59

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.