Tiltott gyülekezést szervezett egy politikus, le is tartóztatták

A tüntetés kezdetekor szállította el a rendőrautó.

2021. december 16., 20:47

Szerző:

A rendőrök röviddel hat óra után azért vitték el Robert Ficot, a Smer-SD elnökét, mert a tiltott gyülekezésről szóló rendeletet megszegve tiltakozó gyűlést szervezett a pozsonyi Tyrs rakpartra – írja csütörtöki cikkében a Paraméter.

A szlovák politikus kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a koronavírus járvány ellenére, az intézkedésekkel összhangban tüntetést szervez a szlovák kormánnyal (Zuzana Čaputová) és a „demokrácia eltemetésével” szemben.

Fico „autós tüntetésnek” álmodta meg a demonstrációt, ugyanis szerinte, ha mindenki a kocsijában ült volna, nem lehetett volna belekötni az eseménybe.

Azonban a Dunaparton összegyűlt tömeg inkább a kocsijuk mellett állt, megszegve ezzel a Szlovákiában érvényben lévő járványintézkedést, miszerint tilos a gyülekezés. A körülbelül 50 ember a tüntetés kezdetére várt, azonban amint Fico megérkezett, már tartóztatták is le a rendőrök, akik már előre sejthették, mi fog megvalósulni a kocsi tüntetésből.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.