Nyolcvannal mentek bele a szüreti hintóba, a ló is megsérült

Még 2021 októberében okozott balesetet Rétság és Budakeszi között egy autós, most vádat emeltek ellene.

2023. január 23., 10:46

Szerző:

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 30 éves, budapesti férfi ellen, aki Rétság közelében 80 km/h-ás sebességgel ment bele egy emelkedőn közlekedő szüreti hintóban 2021 októberében, annak súlyos károkat okozva, a balesetben a hintót húzó ló is megsérült. A Balassagyarmati Járási Ügyészség arról számolt be, hogy a férfi szerint az emelkedőn a szemébe sütött a nap, ezért nem látta a kocsit, jobb első részével rohant a hintó bal hátsó részébe.

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket szenvedett, utasai pedig könnyebben megsérültek. A kocsit húzó egyik ló ugyancsak súlyosan megsérült. A vádemelést az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt tették meg.

(Kiemelt kép: Vádat emelt az ügyészség az ellen a 30 éves, budapesti férfi ellen, aki Rétság közelében 80 km/h-ás sebességgel ment bele egy emelkedőn közlekedő szüreti hintóban 2021 októberében. Fotó: Ügyészség)

 

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.