Nyolcvannal mentek bele a szüreti hintóba, a ló is megsérült

Még 2021 októberében okozott balesetet Rétság és Budakeszi között egy autós, most vádat emeltek ellene.

2023. január 23., 10:46

Szerző:

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 30 éves, budapesti férfi ellen, aki Rétság közelében 80 km/h-ás sebességgel ment bele egy emelkedőn közlekedő szüreti hintóban 2021 októberében, annak súlyos károkat okozva, a balesetben a hintót húzó ló is megsérült. A Balassagyarmati Járási Ügyészség arról számolt be, hogy a férfi szerint az emelkedőn a szemébe sütött a nap, ezért nem látta a kocsit, jobb első részével rohant a hintó bal hátsó részébe.

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket szenvedett, utasai pedig könnyebben megsérültek. A kocsit húzó egyik ló ugyancsak súlyosan megsérült. A vádemelést az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt tették meg.

(Kiemelt kép: Vádat emelt az ügyészség az ellen a 30 éves, budapesti férfi ellen, aki Rétság közelében 80 km/h-ás sebességgel ment bele egy emelkedőn közlekedő szüreti hintóban 2021 októberében. Fotó: Ügyészség)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.