Másra használta egy férfi az online társkeresőt – ez vár majd rá

Egy ponton már nem tudott „engedelmeskedni” neki a lány. 

 

2021. december 22., 18:02

Szerző:

Bűnügyi felügyelet alá került egy húszéves férfi, aki egy 15 éves lányt zsarolt a kamasz szexuális tartalmú fényképeivel, videóival – derül ki az ügyészség és a bíróság szerdai tájékoztatásából. 

A Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi 2019 novemberében egy internetes társkereső alkalmazáson ismerkedett meg az akkor 15 éves lánnyal. A gyanú szerint a férfi rávette a lányt, hogy küldjön magáról kompromittáló tartalmú, „őt minimális ruházatban ábrázoló” fényképeket.

Miután a képeket a lány – a további ismerkedés reményében elküldte – a férfi több alkalommal azzal fenyegette, hogy

a fotókat nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi, ha a lány nem teljesíti további követeléseit.

A fenyegetések hatására a kiskorú először ruha nélküli képeket küldött magáról, majd – újabb fenyegetésre, miszerint az elkövető a képeket a lány iskolatársai körében fogja terjeszteni – kifejezetten pornográf jellegű fotókat is csatolt.

A férfi azonban az újabb képekkel sem elégedett meg, és további fenyegetésekkel arra kényszerítette a lányt, dokumentálja, ahogy különböző helyszíneken és módon szexuális cselekményt végez magával, majd ezeket a képeket és videókat küldje el neki. A sértett ekkor fordult a rendőrséghez.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki – közölte az ügyészség, jelezve: nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekmények miatt indítottak eljárást a férfi ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.