Ellopták egy szegedi lakos táskáját, de a rendőrök nem tartóztatták le az elkövetőt

A Csongrád-Csanád megyei rendőrség bejelentést kapott egy szegedi lakostól, hogy ellopták pénztárcáját és iratait a lakásából. Az ügy végén kiderült, hogy a tettes a sértett kutyája volt. A rendőrök végül nem tartóztatták le a kutyát.

2022. június 26., 07:50

Szerző:

A rendőrségre a napokban érkezett bejelentés a sértettől, hogy az oldaltáskáját – benne a pénztárcájával és irataival – a lakásából ellopták. Az eljárás során kiderült, hogy az elkövető nem vitte messzire a zsákmányt, valamint felmerült a gyanú, hogy a rejtélyes tolvaj nem is volt tisztában tettének súlyával – írta a Csongrád-Csanád megyei rendőrség közösségi oldalán.

Megállapítást nyert ugyanis, hogy a tettes a sértett kutyusa, aki csak játszani szeretett volna egy kicsit, és ehhez az oldaltáskát választotta, amit behúzott az egyik bútor alá, elrejtve ezzel a kétségbeesett gazdi elől.

 

A nyomozás végén a rendőrök nem nem tartóztatták le az elkövetőt.

(De valószínűleg jutalomfalatot sem kapott.)

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.