Nem lehetett elég jövedelmező a nyaraló kiadása, így füvet termesztett a tulajdonos

138 kannabisz növényt találtak nála a rendőrök.

2021. december 3., 19:12

Szerző:

Elfogtak rendőrök egy 58 éves budapesti férfit, akinek alsóörsi nyaralójában 138 kannabisz növényt találtak – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Mint írták: a rendőrök péntek hajnalban fogták el a férfit, aki információik szerint alsóörsi nyaralójában kábítószert termesztett és azt ismeretségi körében értékesítette. A férfi arra is gondolt, hogy a felhasznált áram fogyasztása nehogy gyanússá váljon, így az elektromos energiát az áramszolgáltatótól inkább lopta, mint vételezte. 

A tájékoztatás szerint az alsóörsi ingatlanban botanikus szaktanácsadóval tartott kutatás során a növények mellett az azok termesztéséhez szükséges, mintegy

2,5 millió forint értékű speciális berendezéseket és eszközöket is lefoglalták a rendőrök.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció: 2017.04.05. - Kannabisz. Fotó: Unsplash)

 

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.