Magára akarta robbantani VII. kerületi lakását, de megijedt

Tizenöt ember életét veszélyeztette egy erzsébetvárosi férfi, aki vallomása szerint magára akarta robbantani a lakását. A feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök a helyszínen elfogták.

2022. október 13., 09:14

Szerző:

Budapesten, a VII. kerületi Kertész utca egyik társasházának földszinti lakásában keletkezett tűz 2022. október 12-én 18 óra után. A szomszédos lakások füsttel telítődtek, a nyílászárók megégtek, 15 embernek kellett elhagynia otthonát, de senki sem sérült meg. A tűzoltók gyorsan eloltották lángokat – írta a police.hu.

Az erzsébetvárosi járőrök a ház előtt elfogták a földszinti lakás lakóját, a 48 éves K. Gyulát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint otthonában megnyitotta a gázcsapot, majd tüzet gyújtott. A férfit a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A zavartan viselkedő férfi beismerő vallomásában azt mondta, magára akarta robbantani lakását, de aztán megijedt és kimenekült. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dimény András)

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.