Letartóztatták a nevelt lánya megölésével gyanúsított diósjenői férfit

A férfi mindkét nevelt lánya eltűnt, egyiküket még keresi a rendőrség. 

2022. július 4., 11:58

Szerző:

Letartóztatta a Balassagyarmati Járásbíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 13 évvel ezelőtt megölte a nevelt lányát, majd elásta holttestét – értestült a 24.hu.

A 14 éves Alexandra, és a 19 éves nővére még 2019-ben tűnt el. Egyikük maradványait pénteken találták meg egy családi ház kertjében. A nógrádi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, majd kezdeményezték a letartóztatását. Az RTL Klub korábbi beszámolója szerint a lány nevelőapját gyanúsítják az emberöléssel.

A Nógrád Megyei Főügyészség a portálnak küldött tájékoztatása szerint a Balassagyarmati Járási Ügyészség a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, és azért mert fennáll annak a veszélye, hogy a terhelt kivonná magát az eljárás alól, ha szabadlábon hagynák. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

A terhelt és az ügyészség is tudomásul vette a végzést, de mivel a védő nem volt jelen az ülésen, így a döntés még nem végleges.

(Kiemelt kép: a diósdjenői gyilkosság. Fotó: RTL Klub.)