Két különböző településen gázolt egy szlovák férfi, egyszer se állt meg segíteni

Egyik balesetnél sem állt meg a sofőr, a tettest hétfő reggel elfogta a rendőrség.

2021. október 4., 12:48

Szerző:

Egy sötét színű terepjáróval gázoltak el egy kerékpárost Jánossomorján, majd nem sokkal később még egyet Mosonmagyaróváron. A sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el – írta a police.hu. A sötét színű terepjáró vezetője október negyedikén hajnali fél 4 előtt elgázolt egy kerékpárost Jánossomorján, majd reggel 5 óra környékén pedig elütött egy másik biciklist Mosonmagyaróváron. A sofőr mindkét helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A kerékpáron közlekedő nő sérüléseibe belehalt, a másikat pedig kórházba szállították.

A tettest már reggel 8 óra előtt elfogták Mosonmagyaróváron, akinek drogtesztje pozitív eredményt mutatott. A 35 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Összeroncsolódott személyautó kereke Dunavarsányban, az 5202-es úton, ahol a gépjármű összeütközött egy teherautóval 2021. október 1-jén. A személyautó sofőrje, egy 67 éves férfi, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
MTI/Mihádák Zoltán)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.