Jelentkezett a buszmegállóban magára hagyott csecsemő édesanyja

Három nap után került elő. 

2021. október 16., 14:44

Szerző:

Egy 37 éves zalaegerszegi nő magára hagyta újszülött csecsemőjét Fonyódon egy buszmegállóban. Három nap elteltével a rendőrségen feladta magát az újszülött anyja, aki kislányát a nyolc fokos hidegben hagyta magára – írja a Délmagyarország. 

Korábban már írtunk róla, hogy épségben kórházba szállítottak azt az újszülött kislányt, akit egy fonyódi buszmegállóban mindössze egy takaróba és egy törölközőbe csavarva, hagytak magára. A kislányra két kutyasétáltató gazdi talált rá, akik azonnal hívták a mentőket.

 „Teljesen be volt takarva a feje, az arca, szakszerűen volt ellátva. Látszott, hogy aki betakarta, tudta mit csinál. Biztos vagyok benne, hogy nem akarta, hogy megfulladjon a baba, aki egyébként anyaszült meztelen volt, egy bordó törölközőbe és egy kék gyerekplédbe volt bebugyolálva”

– mondta Vörös István, aki rátalált az újszülöttre. 

A kislány anyukája napokon belül jelentkezett a rendőrségen, akit a nyomozók emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. 

(Kiemelt kép: Koraszülött baba a budai Szent János Kórház koraszülött osztályán 2018. szeptember 19-én. Ezen a napon az egészségügyi intézményben a koraszülött osztályt érintő fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót. Magyarországon elsőként indította el az inkubátoros csecsemőket és családjukat online összekötő Babales programot a kórház. A program keretében anonim inkubátort helyeztek el az egészségügyi intézménynél - az elsőt Budán. Budapest, 2018. szeptember 19. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.