Megölte és feldarabolta élettársát, majd kofferekben vitte át a határon, íme az ítélet

A 30 éves nő 2019 elején Bécsben ölte meg korábbi élettársát, majd a feldarabolt holttestet kofferekben hazavitte Magyarországra, ahol édesanyja segített neki a holttest eltüntetésében.

2022. május 27., 14:41

Szerző:

A Szolnoki Törvényszék pénteken 17 év fegyházra ítélte azt a 30 éves nőt, aki 2019 elején Bécsben megölte korábbi élettársát, majd a feldarabolt holttestet kofferekben hazavitte Magyarországra, ahol édesanyja segített neki a holttest eltüntetésében.

A bíróság előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt ítélte el a nőt. A vádlott 2019. februárban 24-én hajnalban egy bécsi lakásban több késszúrással megölte az élettársát, majd a feldarabolt holttestet utazókofferekben, bérautóval szállította Magyarországra. A tetemet édesanyja segítségével Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében elrejtette.

 Az idősebb nőt bűnpártolás miatt két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték – közölték. Az ügyészség, valamint az idősebb vádlott és védője nem fellebbezett, így az ítélet részben jogerőre emelkedett. Az ügy fővádlottja – aki beismerte ugyan, hogy megölte élettársát, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott – és védője azonban fellebbezett – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Matthew Ansley / unsplash)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.