Győrbe sétált be egy nő az M1-es autópályán

Az elválasztósávon indult el Győr felé egy szlovák állampolgárságú nő hétfőn az M1-es autópályán, akit végül a rendőröknek kellett meggyőzniük arról, hogy vonattal talán biztonságosabb lenne eljutni a „folyók városába”.

2022. május 23., 13:40

Szerző:

A forgalomfigyelő kamera rögzítette azt a nőt, aki gyalog indult el Győr felé az M1-es autópálya 68-as kilométerszelvényénél, az elválasztósáv mellett – írta az Index. A Magyar Közút közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint a diszpécserük azonnal értesítette a rendőrséget, akik gyorsan meg is érkeztek a helyszínre. A kiérkező rendőrök ezután a leállósávra vitték a szlovák állampolgárságú nőt, aki ekkor elárulta, hogy Győrbe tart. Ezután Tatára vitték őt, ahol segítséget nyújtottak neki abban, hogy vonattal utazhasson tovább. A tájékoztatás alapján sem a gyalogos hölgynek, sem másnak nem esett baja, az eset miatt ugyanakkor a Közút posztjában leszögezte: senki se próbálkozzon hasonlóval.

 

(Kiemelt kép: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.