Elfogták a jászladányi gyilkost

Péntek reggel találtak rá egy fiatal nő holttestére. 

2021. december 31., 11:36

Szerző:

Korábban írtunk róla, hogy péntek reggel egy fiatal nő holttestére találtak egy jászladányi házban. A rendőrség emberölés bűntette miatt nyomozott. 

Az MTI közleménye szerint őrizetbe vettek egy 22 éves jászladányi férfit, aki több késszúrással megölte a feleségét. A férfi beismerő vallomást tett a megyei rendőr-főkapitányságon a kihallgatásakor - írták. A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és ma előterjesztést tesz letartóztatása indítványozására - közölték.

(Kiemelt kép: police.hu)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.