Droglabort üzemeltetnek a rendőrök

A droglaborban használt eszközöket különböző bűnügyi helyszíneken, illegális amfetamin- és metamfetamin-laboratóriumokban foglalta le korábban a holland rendőrség.

2022. június 1., 09:25

Szerző:

A kábítószerek előállításával kapcsolatos tudnivalókra fókuszáló laboratóriumot alakított ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) – közölte az NNI szerdán a police.hu oldalon.

A kedden átadott laboratóriumhoz az eszközöket a holland rendőrség biztosította – írták. Olyan kémiai tanműhely jött létre, amely innovatív módon tud segíteni a bűnügyi helyszínelőknek abban, hogy az illegális drogkereskedelemben leginkább terjedő anyagokat hogyan kell kezelni, rögzíteni, és – legfőképpen – egy ilyen labort a lehető legbiztonságosabban teljes egészében felszámolni – tájékoztattak.

A budapesti oktatási droglaborban felszerelt eszközöket különböző bűnügyi helyszíneken, illegális amfetamin- és metamfetamin-laboratóriumokban foglalta le korábban a holland rendőrség – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk: Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.