Droglabort üzemeltetnek a rendőrök

A droglaborban használt eszközöket különböző bűnügyi helyszíneken, illegális amfetamin- és metamfetamin-laboratóriumokban foglalta le korábban a holland rendőrség.

2022. június 1., 09:25

Szerző:

A kábítószerek előállításával kapcsolatos tudnivalókra fókuszáló laboratóriumot alakított ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) – közölte az NNI szerdán a police.hu oldalon.

A kedden átadott laboratóriumhoz az eszközöket a holland rendőrség biztosította – írták. Olyan kémiai tanműhely jött létre, amely innovatív módon tud segíteni a bűnügyi helyszínelőknek abban, hogy az illegális drogkereskedelemben leginkább terjedő anyagokat hogyan kell kezelni, rögzíteni, és – legfőképpen – egy ilyen labort a lehető legbiztonságosabban teljes egészében felszámolni – tájékoztattak.

A budapesti oktatási droglaborban felszerelt eszközöket különböző bűnügyi helyszíneken, illegális amfetamin- és metamfetamin-laboratóriumokban foglalta le korábban a holland rendőrség – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk: Fotó: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság a hétfőn.