Modern család: anyukától a lányáig mindenki terítette a drogot

Egy Salgótarjáni család három tagja ellen emeltek vádat, az ügyészség pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt emelt vádat

 

2022. május 10., 12:50

Szerző:

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utazott, hogy a rendszeres vásárlók kiszolgálása érdekében drogot vásároljon – közölte a Salgótarjáni Járási Ügyészség az MTI-vel. 

Egy ismeretlentől új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és visszaindultak Salgótarjánba. Ott azonban megállították őket a rendőrök, és a nő táskájában megtalálták a több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyagot, amelyről később bebizonyosodott, hogy etil-heptedron nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

A vádlottak sofőrjének szervezetéből drog volt kimutatható, ezért neki bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie.

Vádat emelt az ügyészség a férfi lánya ellen is,

aki rendszeresen értékesített bódító hatású anyagot egy kazári vevőjének, míg 2020 decemberében tetten nem érték. Az ügyészség a fogyasztója ellen is vádat emelt.

Az apát, az elsőrendű vádlottat az ellene megindult büntetőeljárás sem tartotta vissza: 2020 decemberében 13,6 gramm etil-hexedront adott el 20 ezer forintért egy vevőjének. Az ügyészség a többszörös visszaeső férfi, az élettársa és a férfi – kábítószeres bűncselekmény miatt már büntetett – lánya esetében is szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte. A férfinek 4 év fegyház-, a lányának 3 év börtönbüntetést indítványoztak. Az asszonyra – ha beismeri tettét – 2 év, 5 évre felfüggesztett szabadságvesztést kértek, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványoztak az ügy másik két vádlottjára is.

 (Kiemelt kép 168.hu / Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.