Viccből mindenkinek ötöst adott az iskolai rendszerben a diák, eljárás indult ellene

Egy tanár jelszavával lépett be a tanuló a KRÉTA-rendszerbe Pápán. Nagyon jó jegyeket kaptak aznap németből az osztálytársai.

2022. június 1., 19:35

Szerző:

Büntetőeljárás indult Pápán egy 15 éves diák ellen, aki az egyik tanára jelszavát megjegyezve február 9-én bejutott az osztályzatokat is kezelő KRÉTA elektronikus rendszerbe, majd

minden osztálytársának beírt egy ötös érdemjegyet német nyelvből.

A rendőrség közlése szerint az ügyben az iskola egyik képviselője értesítette a rendőrséget, amely büntetőeljárást kezdeményezett. A 15 éves diák végül március 8-án beismerő vallomást tett, miután a nyomozás során a rendőrök lakásán is házkutatást tartottak. Elmondta, hogy titokban megszerezte a pedagógus felhasználói adatait, és ezután saját magának, valamint további 24 társának ötös osztályzatot jegyzett be.

Tettét viccnek szánta, de azt utólag nagyon megbánta.

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást az eset kapcsán. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay.com)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.