Budapesten fogták el az eislingeni szatírt

Budapesten fogták el az eislingeni szatírként elhíresült német férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

2023. január 31., 16:18

Szerző:

A német központi célkörözési egység múlt szerdán gyors segítséget kért a magyar rendőrségtől, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy a súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött férfi Magyarországon tartózkodhat – írták. Az adatok szerint az aeislingeni szatír néven ismert férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de pár órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből. A magyar fejvadászok azonnal megkezdték az információ ellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak: a körözött 25 éves férfi valóban az intézményben tartózkodott, így azonnal megszervezték az elfogását.

Mivel a kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapota miatt tartani lehetett attól, hogy ellenállást tanúsíthat, speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt. A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. A TEK műveleti egységével közösen – a német rendőrök jelzését követő két órán belül – elfogták a 25 éves német állampolgárt. A férfi kiadatási őrizetben van, további sorsáról az illetékes bíróság dönt – írták a police.hu oldalon.

(Kiemelt képünk: Egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfit fogott el a TEK kedden. Az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték. Forrás: Police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.