Brutális mennyiségű adózatlan dohányterméket fogtak egy határátkelőn

A NAV munkatársai eljárást indítottak az ügyben.

2021. december 20., 08:39

Szerző:

Mintegy negyvenmillió forintnyi cigarettát és vízipipadohányt találtak egy kisteherautóban a Nagykereki határátkelőn – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy Romániából Olaszországba tartó járművet ellenőriztek, amikor – az egyébként almákkal megrakott dobozokból – 571 kilogramm különböző fajtájú vízipipadohány és 540 doboz cigaretta került elő, amelyek származását a sofőr nem tudta igazolni. A NAV munkatársai a több mint 41 millió forint értékű vízipipadohányt és cigarettát lefoglalták és eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Balázs Attila)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.