Belehalt a fenékplasztikába a büntetés-végrehajtás kapitánya

A Dominikai Köztársaságban halt meg, miután egy brazil kamudoki fenékfelvarrást végzett el rajta. 

2022. június 6., 13:38

Szerző:

Egy New York-i büntetés-végrehajtási kapitány állítólag meghalt, miután a Dominikai Köztársaságba utazott, hogy brazil fenékfelvarráson vegyen részt egy olyan orvostól, aki ellen egyszer már vádat emeltek, mert orvosi engedély nélkül operált. Tandra Bowser-Williams, a Rikers-sziget 49 éves büntetés-végrehajtási kapitánya súlyos agyvérzést szenvedett néhány nappal azután, hogy május 13-án Santo Domingóba utazott, hogy Dr. Hector Cabral plasztikai sebésztől zsírátültetést kapjon – mesélte nemrég férje, Curtis Williams az N.Y. Daily Newsnak.

Dr. Cabral ellen korábban, 2011 márciusában Eric T. Schneiderman korábbi New York-i főügyész vezetésével vádat emeltek 10 rendbeli orvosi engedély nélküli működés, valamint csalás és összeesküvés vádjával. Azzal vádolták, hogy New york-i gyógyfürdőkben és szépségszalonokban konzultációkat és orvosi vizsgálatokat számolt fel, majd akciós árakkal csábította a gyanútlan betegeket a Dominikai Köztársaságba, ahol kedvezményes árú kozmetikai műtéteket végeztek, amelyek végül sok nő esetében okoztak maradandó torzulást. 

Bowser-Williams férje elmondta, hogy 1996 óta tartó élettársa a korábbi vádaskodás ellenére is bízott Cabral képességeiben. 

„Pontosan azt mondta: 'imádni fogod Dr. Cabral munkáját'. Nem érdekelt, hogy így vagy úgy, elfogadtam a feleségemet úgy, ahogy volt" 

– mondta. „Mindenki feldúlt. Ő volt a család szíve, a család mentőkötele. A szívünk-lelkünk."

A Daily News beszámolója szerint dr. Cabral végül olyan vádalkut kötött az ügyészekkel, amely garantálta, hogy nem kerül börtönbe. Az újság szerint 5000 dolláros pénzbírságot kapott, és kötelezték 23 055 dollár kártérítés megfizetésére, valamint 250 óra közmunkára a Dominikai Köztársaságban. Dr. Cabral ezután viszont visszatért Santo Domingóba, és megnyitotta a Centro Internacional de Cirugia Plastica Avanzada-t, ahol Bowser-Williams a legutóbbi műtétjét végezték. Férje elmondta, hogy egy nappal később kapott egy hívást a United Hearts Clinic egyik ápolójától, ahonnan a műtét után körülbelül egy mérfölddel arrébb szállították a nőt, aki végül meghalt, mielőtt Williams időben megérkezett volna a Karib-tengerre, hogy mellette lehessen.

2017-ben a New York-i Egészségügyi Minisztérium nyolc New York-i és két connecticuti páciensre figyelmeztetett, akik a Dominikai Köztársaságból származó „lipo-turisztikai" utazásokról

veszélyes bakteriális fertőzésekkel és más súlyos tünetekkel tértek vissza, köztük hasi tályoggal, fájdalommal, sebváladékozással és lázzal.

Azonnal nem jelentettek haláleseteket ezekkel az esetekkel kapcsolatban.

A Daily News beszámolója szerint dr. Cabral klinikája állta a számlát Williams Dominikai Köztársaságba való utazása, valamint a felesége halálával kapcsolatos egyéb költségekért, beleértve a helyi temetkezési vállalatnak a holttest bebalzsamozásáért fizetett költségeket. Az újság szerint Bowser-Williams halálát nem vizsgálják.

„Mindig jó kapitány volt, soha nem próbált elmenekülni a munka elől, mindig a börtönökben dolgozott, mindig a rabokkal foglalkozott" – mondta az újságnak Patrick Ferraiuolo, a büntetés-végrehajtási kapitányok szakszervezetének elnöke. „Ez hatalmas veszteség. Ő biztosan nem ezt érdemelte. Igazi katona volt."

 

(Kiemelt kép: SCIEPRO / SCIENCE PHOTO LIBRARY / SKU / Science Photo Library via AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.