Gyermekhalál: Azt állította, elvetélt, majd szülés után egy fészerben hagyta gyermekét

A csemői nő kisfia élve született, és mint a boncolás megállapította, a gyermek halála ellátatlanság miatt következett be.

2022. február 18., 15:25

Szerző:

Egy 27 éves csemői nő azt állította, elvetélt, majd hamar kiderült, családja előtt is titkolta terhességét, a szülés után pedig egy fészerben rejtette el az újszülöttet – írja a police.hu. A kisfiú meghalt, a háromgyerekes anya ellen minősített emberölés miatt indítottak eljárást a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

A rendőrség azt írja, szerda kora hajnalban elsőként a mentők érkeztek ki a csemői házához, majd innen vetélés miatt vittek kórházba egy 27 nőt. Az asszony otthonában a nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált, majd ott egy halott újszülöttet talált egy lavór alatt. Nem sokkal később a rendőrök is a helyszínre mentek, és megkezdődött a helyszíni szemle és a tanúk – családtagok, szomszédok – kikérdezése. Közben a kórházban végzett vizsgálatok is alátámasztották, a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket. A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be. Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.

(Kiemelt kép: Police.hu)

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető népszerű internetes játékokba bekapcsolódva 14 kiskorú fiúval alakított ki bizalmi kapcsolatot, amelynek köszönhetően tőlük intim fotókat és videókat szerzett meg. A vádlott a tényleges kilétét úgy leplezte, hogy mindehhez egy külföldön élő fiatal ismerőse arcképét jogellenesen felhasználta.