Gyermekhalál: Azt állította, elvetélt, majd szülés után egy fészerben hagyta gyermekét

A csemői nő kisfia élve született, és mint a boncolás megállapította, a gyermek halála ellátatlanság miatt következett be.

2022. február 18., 15:25

Szerző:

Egy 27 éves csemői nő azt állította, elvetélt, majd hamar kiderült, családja előtt is titkolta terhességét, a szülés után pedig egy fészerben rejtette el az újszülöttet – írja a police.hu. A kisfiú meghalt, a háromgyerekes anya ellen minősített emberölés miatt indítottak eljárást a Pest megyei életvédelmi nyomozók.

A rendőrség azt írja, szerda kora hajnalban elsőként a mentők érkeztek ki a csemői házához, majd innen vetélés miatt vittek kórházba egy 27 nőt. Az asszony otthonában a nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált, majd ott egy halott újszülöttet talált egy lavór alatt. Nem sokkal később a rendőrök is a helyszínre mentek, és megkezdődött a helyszíni szemle és a tanúk – családtagok, szomszédok – kikérdezése. Közben a kórházban végzett vizsgálatok is alátámasztották, a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket. A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be. Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.