Borzalmas körülmények között tartottak állatokat Csepelen, több tetemet is találtak - Videó

Állatkínzás miatt eljárást indítottak.

2022. január 22., 08:15

Szerző:

Több elhullott, és legyengült állatra bukkantak egy csepeli családi ház udvarán – közölte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei egy bejelentés kapcsán mentek ki a házhoz 2022. január 17-én 14 óra 10 perckor. Az udvarban egy ló, egy kecske és egy házidisznó tetemét, és több legyengült, láthatóan rossz körülmények között tartott, ellátatlan állatot találtak.

A hatósági állatorvos elsődleges vizsgálata alapján egyértelműen megállapítható, hogy az állatok elhullását a táplálékhiány okozta. Az állatok tartásáért felelős 41 éves férfit és 46 éves feleségét a járőrök a kerületi rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a házaspárt állatkínzás bűntette miatt hallgatták ki. A legyengült állatok elhelyezésével kapcsolatban értesítették a kerületi önkormányzat illetékeseit. 

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok község külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Az elválasztósávon indult el Győr felé egy szlovák állampolgárságú nő hétfőn az M1-es autópályán, akit végül a rendőröknek kellett meggyőzniük arról, hogy vonattal talán biztonságosabb lenne eljutni a „folyók városába”.