A fegyverét is elővette a prostituált

Kuncsaftjától próbált a kialkudottnál több pénzt megszerezni egy nő és két társa.

2022. június 2., 17:13

Szerző:

A rendőrség közleménye szerint egy VI. kerületi hotelben beszélt meg légyottot május 23-án egy férfi egy nővel, akire egy szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon talált rá. A férfi többet fizetett a megbeszélt árnál, ezért lement a nővel a bejárathoz, ahol az ígéret szerint megkapta volna a visszajárót. Itt azonban két fiatal várta, akik a nővel együtt a többi pénzét is követelték. Hogy szavaiknak nagyobb nyomatékot adjanak, egyikük egy pisztolyt is elővett. Akkor menekültek el, amikor a recepciós hívta a rendőrséget.

Ezt követően a rendőrök 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A húszéves B. Georginát és a 18 éves D. Pétert még aznap elfogták, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, lakásuk átkutatásakor megtalálták a bűncselekményhez használt gáz- és riasztófegyvert is.

A harmadik feltételezett tettes, a szintén 18 éves L. Róbert május 31-én feladta magát, amikor megtudta, hogy a rendőrök keresik. A BRFK nyomozói őt is csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.