30 galambot lopott a pilisi férfi, mert megtetszettek neki

Azt mondta, még sosem tartott ilyen szárnyast.

2022. január 26., 07:52

Szerző:

A pilisi rendőrök elfogták azt a 30 éves férfit, aki a gyanú szerint 30 galambot lopott egy falubélitől – írja a police.hu.  A hatóságoktól egy 60 éves pilisi férfi kért segítséget 2022. január 23-án reggel, miután meglátta, hogy az letépték az ól műanyag rácsát, amiben a galambjait tartotta, és elvitték 30 madarát.

A rendőrök a helyszínen lábnyomokat fedeztek fel, azokat követve egy közeli birtokig gyalogoltak. Bekopogtak a 30 éves F. Richárd ajtaján, majd a házhoz tartozó hátsó ólban galambokat pillantottak meg. A férfi meglepték a rendőrök, cipőt cserélni sem volt ideje. F. Richárdot ezután elfogták és előállították.

Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy - bár sosem tartott még ilyen szárnyast - megtetszettek neki a galambok, ezért bemászott a sértett udvarára, összefogdosta és elvitte őket. A galambok visszakerültek tulajdonosukhoz, F. Richárddal szemben pedig lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)