Taktikázik a Walt Disney, plusz egy évet kell várni Indiana Jones-ra

Több bemutató is csúszik.

2021. október 18., 20:37

Szerző:

Elhalasztja számos népszerű filmjének premierjét a Walt Disney, köztük az Indiana Jones-sorozat ötödik részét is – írja az MTI. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy az Indiana Jones ötödik részének bemutatóját – Harrison Ford főszereplésével, James Mangold rendezésében – egy évvel későbbre, 2022 májusáról 2023 júniusára halasztják.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott című film 2022 júliusa helyett novemberben kerül a mozikba. Mindkét film forgatása még mindig tart. Szintén hónapokat csúszik a Doktor Strange az Őrület Multiverzumában, valamint a Thor: Love and Thunder című szuperhősfilmek bemutatása, előbbit 2022. március 25-ről május 6-ra helyezték át, utóbbit 2022. május 6-ról július 8-ra.

A Marvel stúdió másik szuperhősfilmje, az Ant-Man and the Wasp: Quantumania majd csak 2023 júliusában kerülhet a mozikba. A koronavírus-világjárvány miatt a hollywoodi stúdiók többször kénytelenek voltak elhalasztani népszerű filmjeik bemutatóját, amelyeket a mozik működtetői nagyon várnak abban a reményben, hogy sikerül visszacsalogatni a közönséget a filmvásznak elé a hosszú hónapok kényszerbezárásai miatt.

(Kiemelt kép: Indiana Jones Lucasfilm / Collection ChristopheL/AFP)