Meghalt Ónodi György producer, rendező, író

Legismertebb műsora a 17 éven át az RTL-en futó Heti Hetes volt.

2024. január 13., 20:33

Szerző:

A műsor egyik állandó szereplője volt Gálvölgyi János, akivel Ónodi György több mint 30 éve át tartó barátságban állt.

A színész a csatornának elmondta: „Döbbenettel fogadtam, mint minden ilyen hírt az ember, átszalad rajta a múltja is. Gyuri nekem több mint 30 éves barátom, munkatársam volt. Az embernek eszébe jut, hogy az élet nagyon gyorsan múlandó” – mondta el az rtl.hu megkeresésére Gálvölgyi.

A színész tartotta vele a kapcsolatot a műsor befejezése után is. Szilveszter előtt beszélt vele utoljára, akkor jó hangulatban volt. „Nagyon jól írt, amit kevesen tudtak róla, és a ma már szidott, szeretett, emlegetett Gálvölgyi Shownak a 80 százalékát a Gyuri írta” – mondta el Gálvölgyi János, aki szerint barátja nem csak szakmailag, emberileg is rendkívüli volt.

„Isteni, néha morbid humora volt, ezen mi nagyon egy húron pendültünk. Mint szerkesztő is, meg mint a Heti hetes vezetője is úgy tett helyre dolgokat egy fél mondattal, hogy azon sírva nevettünk” – idézi szavait a szeretlekmagyarorszag.hu.

(Kiemelt kép: meghalt Ónodi György. Forrás: YouTube)

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.