Chadwick Boseman posztumusz Arany Popcorn-díjat kapott

A Bridgerton család, a marveles WandaVízió, valamint A Sólyom és A tél katonája is jól szerepelt a díjátadón.

2021. május 17., 13:15

Szerző:

Rege-Jean Page, A Bridgerton család sztárja és posztumusz Chadwick Boseman is elnyerte vasárnap az MTV tévécsatorna filmes és televíziós díjátadó gáláján az Arany Popcorn-díjat. A díjakról közönségszavazás döntött. A ceremóniát a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban rendezték meg közönség részvételével, írja az MTI.

A legjobb film díját a Netflix A fiúknak – Örökkön-örökké című produkciója kapta, a legjobb tévésorozat pedig a Disney Pluson bemutatott Marvel-szuperhős miniszéria, a WandaVízió lett. Page A Bridgerton család című tévésorozatban Hastings hercegének szerepével nyerte el a közönség tetszését. Videós köszönőbeszédében a brit sztár arról beszélt, hogy a sorozattal azt akarták megmutatni, hogy mindenki megérdemli a szerelmet és a boldogságot, mindegy, hogy kicsoda és honnan jött. „Az ilyen díjak, amelyeket ti szavaztok meg, tudatják velünk, hogy ezek a történetek közel állnak a szívetekhez” – fogalmazott.

A tavaly 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című utolsó filmjében nyújtott játékáért kapta meg a legjobb mozis alakítás díját. „Örökké hálásak leszünk azért, ahogyan jelenléte és művészete megváltoztatta a világot. Szeretünk és hiányzol” – idézte fel a sztár emlékét Yara Shahidi, a Feketék fehéren tévésorozat színésznője, aki Boseman nevében vette át a díjat.

Elizabeth Olsen, aki a WandaVisionben Scarlett Witch szerepét alakította, a legjobb sorozatban játszó színész Arany Popcorn-díját vehette át. Olsen később kolléganőjével, Kathryn Hahnnal is visszatért a színpadra, hogy átvegye vele a legjobb küzdelem díját. Hahn a sorozatban játszott szerepéért a legjobb gonoszkarakter-alakítás trófeáját is elvitte.

A legjobb hős díját Anthony Mackie kapta A Sólyom és A tél katonája című filmért. A legjobb csók elismerését pedig az Outer Banks című kamaszdrámában szereplő Chase Stokes és Madelyn Cline párosnak szavazták meg a nézők. Mackie egy másik díjat is átvehetett Sebastian Stannel együtt, mivel a legjobb filmes párosnak választották meg őket. Sacha Baron Cohen és Scarlett Johansson pályáját tiszteletbeli Arany Popcornnal ismerték el az estén, amelynek házigazdája Leslie Jones volt.

(Kiemelt kép: Michael Potts Slow Drag szerepében, Chadwick Boseman, mint Levee és Colman Domingo Cutlerként a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című filmben. Fotó: Netflix | David Lee)