Videó: Rakétavetővel lőttek a pályára egy focimeccsen

A horvátországi megye II-ben sem egyszerű az élet: videó került elő arról, ahogyan egy szurkoló rakétavetővel lő a pályára mérkőzés közben.

2022. szeptember 14., 08:08

Szerző:

A rendőrség vizsgálódik a Plitvice és a Sokolec horvátországi, alsó ligás csapatok mérkőzése miatt, ott ugyanis az egyik szurkoló egy rakétavetővel lőtt a pályára – írja a csakfoci.hu. Az esetről videófelvétel is készült, amelynek hitelességét Vladimir Romic, a megyei labdarúgó-szövetség titkára is megerősítette.

„Igen, az eset megtörtént. A házigazdák, mint a mérkőzés szervezői ellen fegyelmi eljárást kezdeményeztünk, nyilatkozatokat kérünk a küldöttektől, a játékvezetőtől és a két klub képviselőitől, így a fegyelmi bizottság fogja meghatározni a büntetést” – mondta el arról, mi történt pontosan a helyi sajtónak.

A felvételen egy, még a délszláv háborúban gyakran használt eszköz, a Zolja rakétavető látható akció közben, lövedéke 64 miliméteres, és átjut akár a 300 miliméteres tömör acélon is: csapatszállító járművek kilövésére például teljesen alkalmas volt.

Az esettel kapcsolatban a Lika-Senj megyei rendőrség azt közölte, annak ellenére elrendelték a nyomozást, hogy a plitvicei focicsapat elnöke szerint erre nem is lenne szükség, hiszen régebbi videóról van szó. A mérkőzés eredménye egyébként 4-1 lett a Sokolec javára.

(Kiemelt kép: Rakétavetővel szurkolt egy férfi a horvátországi Plitvice-Sokolec mérkőzésen 2022 szeptemberében. / Fotó: Képkivágás a Hooligans TV Twitter-videójából)

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.