Csődközeli helyzetben az egyik legnagyobb amerikai hírportál

A Vice News és kiadója, a Vice Media pár éve még pörgött, mára súlyos helyzetbe került.

2023. május 2., 10:55

Szerző:

Csődeljárás kezdeményezése előtt áll a New York-i székhelyű Vice Media, a Vice News hírportál, és a Motherboard tech-szakportál kiadója, értesültek helyi források. Az értesülés csupán néhány nappal azután érkezett, hogy a Vice bejelentette az HBO-val koprodukcióban készített műsora, a Vice News Tonight leállítását is.

A csődeljárás még nem bizonyos, ugyanis a hírek szerint a társaság több vételi ajánlatot is kapott a napokban, így elképzelhető, hogy más tulajdoni szerkezetben, konszolidálva folytathatja a tevékenységét, bár az anyagi problémák a hírek szerint rendkívül súlyosak. Az is elképzelhető, hogy a Vice Media adósságait követelő Fortress Investment Group irányítása alá kerül a teljes cég.

A New York Times az eset kapcsán megjegyzi, a Vice News már a második nagyobb amerikai hírportál lenne, ami a napokban jelzi megszűnését, ha a csődeljárás valóban megkezdődik, korábban ugyanis a Buzzfeed News is bejelentette, elbocsátja munkatársai jelentős részét. A hírek már a Vice-nál is arról szólnak, legalább 100 munkatársuktól kell a nehéz anyagi helyzet miatt megválni.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

09:11

Több ország vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfőnek az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában aratott győzelméhez, köztük Biden, Orbán Viktor és Putyin is.