Teraszon meztelenkedett 15 nő Dubajban, a rendőrség lecsapott rájuk

A közerkölcs megsértése miatt akár fél év börtön és 1000 fontos bírság is járhat, ám további büntetés is kiszabható az országban a felnőtt tartalom terjesztése miatt.

2021. április 5., 10:55

Szerző:

Vasárnap 15 női modell pózolt meztelenül Dubaj egyik gazdag negyedében, egy lakóház erkélyén, fényes nappal – az erről készült fotók bejárták a közösségi médiát, majd nem sokkal ezt követően a dubaji rendőrség le is csapott az „elkövetőkre” – írja a Daily Mail.

 
15 meztelen nő az egyik dubaji teraszon.
 
Fotó: 4chan
 

 

Az Egyesült Arab Emírségekben szigorúan büntetik a közerkölcs megsértését, a törvény értelmében egy ilyen cselekedet akár fél év börtönt és 1000 fontos bírságot is vonhat maga után.

A hatóságoknak egyébként nem csak a fotózással akadt gondjuk, a szexuális tartalmú képek, videók megosztása, terjesztése is komoly bűnténynek minősül, amiért akár 100 ezer fontos bírság is kiszabható. A rendőrség közleménye szerint az ilyen „elfogadhatatlan viselkedés nem tükrözi az emírségi szabályokat és erkölcsöt”. A fotózást a gyanú szerint egy izraeli felnőtt weboldalnak készítették, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. 

(Kiemelt kép: 4cahn)