Már romokban minden, de Szeverodonyeck védői nem adják fel

A város romokban hever az orosz tüzérségi támadások miatt. 

2022. június 16., 07:13

Szerző:

Ukrajna figyelmen kívül hagyta azt az orosz ultimátumot, amely Szeverodonyeck védelmének feladására hívott fel, írja a 24.hu. Az Ukrajna keleti részén található város a hetek óta tartó heves tüzérségi támadások miatt romokban.

Oroszország felszólította a szeverodonyecki vegyi üzemben maradt ukrán erőket, hogy tegyék le a fegyvert, de ezt az ukránok elutasították.

Az ukránok beszámolója szerint több mint 500 civil, köztük 40 gyerek tartózkodik katonák mellett az Azot vegyi művekben.

Az oroszok korábban közölték, hogy humanitárius folyosót nyitott Azotból, hogy lehetővé tegye a civilek evakuálását az oroszok által ellenőrzött területek felé. Később azzal vádolták az ukrán erőket, hogy megzavarták ezt a tervet, és civileket használnak emberi pajzsként. Kijev az oroszok vádjait visszautasította.

(Kiemelt képünk: Füst száll fel Szeverodonyeck városában az ukrán és orosz csapatok közötti heves harcok során a kelet-ukrajnai Donbász régióban 2022. május 30-án, az ukrajnai orosz invázió 96. napján Fotó:ARIS MESSINIS / AFP)