Sanna Marin bekeményít, odacsapna Oroszországnak

Minden lehetséges eszközzel és formában támogatni kell Ukrajnát, és még több szankciót kell kivetni Oroszországra – jelentette ki Sanna Marin finn kormányfő Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén kedden.

2022. szeptember 13., 12:23

Szerző:

Sanna Marin beszédében hangsúlyozta, minél nagyobb hatást ér el az Európai Unió a szankciók által, annál drágább lesz Oroszország számára a háború folytatása. 

„A támogatásunkkal Ukrajna meg foga nyerni, szívünkben már meg is nyerte a háborút”

– fogalmazott. 

Kijelentette: Oroszország az energiaellátást zsarolásra használja, és meg akarja osztani az uniós egységet. Ezzel szemben Ukrajna elleni háborúja miatt Oroszország magára maradt, az Európai Unió pedig egységesebb, mint valaha. Oroszország saját gazdaságát és jövőjét teszi tönkre – húzta alá a finn miniszterelnök.

(Sanna Marin finn miniszterelnök sajtótájékoztatón vesz részt a balti-tengeri energiabiztonsági csúcstalálkozót követően Kongens Lyngbyben, Koppenhága mellett, Dániában, 2022. augusztus 30-án. Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP)

 

 

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.