Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Novemberben a pesszimista kilátások miatt tovább romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban a Michigan Egyetem felmérésének szerdán publikált végleges adatai alapján.

2020. november 25., 16:54

Szerző:

 

Novemberben 76,9 pontra, augusztus óta a legalacsonyabbra csökkent a fogyasztói hangulatindex a Michigan Egyetem felmérésében az októberi 81,8 pontról.

Az index előzetes értékét 77,0 pontról módosították lefelé 0,1 ponttal a felmérés végleges változatában. A mutató összetevői közül a kilátások megítélése romlott, az aktuális helyzet megítélése viszont javult a fogyasztók körében az előzetes adathoz képest.

A fogyasztók aktuális helyzetüket jobbnak ítélik meg az előző havinál, a vonatkozó mutató értéke novemberre 87,0 pontra emelkedett az októberi 85,9 pontról. A mutató előzetes értéke 85,8 ponton még csekély romlást jelzett az októberihez képest.

A kilátások megítélése lényegesen romlott az előző havihoz képest novemberben: a mutató 70,5 pontra csökkent az októberi 79,2 pontról, nagyobb mértékben a novemberi előzetes 71,3 pontnál.

A Michigan Egyetem novemberi fogyasztói hangulatindexe 20,6 százalékos elmaradásban van a 2019 novemberitől, az összetevői közül pedig az aktuális helyzet megítélésének a mérőszáma 22,0 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, a kilátások megítélésének a mérőszáma pedig 19,2 százalékkal áll alatta.

(MTI)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.