Rendkívüli – Svájc teljesen lezárta légterét

A svájci hatóságok további értesítésig teljesen lezárták az ország légterét szerdán, miután műszaki hibát észleltek Skyguide légi navigációs szolgáltató működéseben.

2022. június 15., 10:14

Szerző:

Közleményében a szolgáltató biztonsági okokkal indokolta a lezárást, amely nem sokkal azt követően lépett életbe, hogy leállították a fel- és leszállásokat a zürichi repülőtéren. A repülőtér egyik szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a légikikötőt nem zárják le az utazóközönség előtt. 

A genfi nemzetközi repülőtér részéről mindeközben arról tájékoztattak, hogy 11 óráig leállították az összes fel- és leszállást leállítottak. 

A svájci ATS Keystone hírügynökség azt közölte, hogy a Svájcba tartó gépeket máshová, egyebek között az olaszországi Milánó repülőtereire irányítják. 

A Skyguide elnézést kért a kellemetlenségek miatt, hozzátéve, hogy dolgoznak a hiba elhárításán.

(Kiemelt képünk illusztráció. Hérens fajtájú alpesi tehenek küzdenek a Királynők Csatája nevű évenkénti tehénviadalon a nyugati Alpokban elterülő Valais kantonban fekvő Aprozban 2022. május 8-án. A királynői cím elnyeréséért, és a falka vezetéséért rendezett viadal győztese az összes ellenfelet meghátrálásra kényszerítő tehén lesz. A Hérens szarvasmarhákat a Valais kantonban lévő Val d'Hérens alpesi völgyről nevezték el. MTI/EPA-KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.