Rendkívüli: az orosz külügyminiszter elmondta, mikor kezdődhetnek tárgyalások

Erre pedig csattanós válasz érkezett az ukrán parlamenti képviselőtől. 

2022. február 27., 10:23

Szerző:

Lavrov orosz külügyminiszter szerint a tárgyalások akkor kezdődhetnek meg a két szemben álló fél között, ha Oroszország már „helyreállította a demokratikus rendet” Ukrajnában.

Miközben az orosz csapatok Kijevhez közeledtek, Olekszij Goncharenko ukrán parlamenti képviselőt megkérdezték mit gondol az orosz külügyminiszter kijelentéséről. Elég rövid, de annál egyértelműbb választ adott.

Íme a válasz: 

(Kiemelt kép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tartott moszkvai találkozóján 2021. janauár 22-én. Fotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.