Magyarország leggazdagabb testvérpárja Csányin és Mészároson együtt is túltesz

A Rahimkulov testvérek a MOL és az OTP legnagyobb tulajdonosai között vannak, csak a magyarországi vagyonuk 580 milliárd körül lehet.

2020. november 26., 13:24

Szerző:

Él Magyarországon egy testvérpár, akik gazdagabbak, mint Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttesen, mégis teljesen rejtőzködve élnek, alig hallott róluk valaki, nyilvános fotóik sincsenek a neten. Róluk ír a g7 cikke, a Rahimkulov-fivérekről, Timurról és Ruszlanról, akik orosz-magyar állampolgárok, de magyarosan írják a nevüket vezetéknév-keresztnév sorrendben.  

Az OTP-ben és a Molban is a legnagyobb tulajdonosok közé tartoznak, emellett a nagy TAO-simlihez is köthetőek, amikor is évekig milliárdos nagyságrendben vettek fel TAO-pénzeket vélhetően fiktív turnékra cégek. Fő cégük a vagyonkezelő Kafijat Zrt., egyéb cégeikkel összesen 580 milliárd forint körüli vagyonuk van csak a magyarországi üzleteikből. És milliárdokat érő ingatlanaik is a Városligeti fasorban, vagy egy 1700 négyzetméteres villájuk Buda elit részén. Emellett orosz és ciprusi cégeik is vannak.