Ezt nem fogja elhinni: nézze meg, mivel egészítette ki jövedelmét Putyin a Szovjetunió bukása után

Hamarosan jön az orosz elnökről készült dokumentumfilm. 

2021. december 13., 09:25

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök szabadidejében taxisofőrként kereste a kenyerét a Szovjetunió összeomlása után, amely szerinte a „történelmi Oroszország” végét jelentette – derül ki egy dokumentumfilmből, amelyet hamarosan sugároz az orosz televízió. 

A Szovjetunió vége a gazdasági instabilitás időszakát hozta, amely sok embert taszított szegénységbe, miközben az újonnan függetlenné vált Oroszország a kommunizmusról a kapitalizmusra tért át. 

„Néha egy kis pluszpénzt kellett keresnem”

– mondta Putyin a dokumentumfilmben, kifejtve, hogy időnként taxisofőrként dolgozott, hogy kiegészítse a jövedelmét.

A Szovjetunió hűséges híve, Putyin  „a 20. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának” nevezte a Szovjetunió összeomlását. Oroszország volt a központja a Szovjetuniónak, amely 15 köztársasággal bővült, és a Baltikumtól nyugatra egészen Közép-Ázsiáig húzódott. A gazdasági nehézségektől megrendülve 1991-ben a Szovjetunió felbomlott, és Oroszország független országgá vált.

(Kiemelt képünk: Vlagyimir Putyin orosz elnök (r) az NBC News újságírójával, Keir Simmonsszal beszélget Moszkvában 2021. június 11-én, az amerikai elnökkel való találkozót megelőző exkluzív interjú során. Fotó: Maxim Blinov / SPUTNIK / AFP)