Putyin nem akarja lezárni a háborút

Az amerikai védelmi minisztérium szerint az orosz elnök bármikor be tudná fejezni a háborút diplomáciai úton, de szándékosan nem tesz így.

2022. május 28., 15:09

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök semmilyen érdeklődést nem mutat az ukrajnai háború diplomáciai úton történő lezárására – jelentette ki egy pénteken tartott sajtótájékoztatón az amerikai védelmi minisztérium szóvivője, írta az rtl.hu.

John Kirby szerint Putyin bármikor le tudna ülni tárgyalni Zelenszkijjel, hogy befejezze a háborút, de jelenleg erre nincs remény. Kirby közlése szerint az orosz elnök inkább pont az ellenkezőjére készül, és folytatni akarja a kelet-ukrajnai donbaszi területek ellen indított offenzívát.

A szóvivő továbbá elmondta, hogy foyltatják a fegyverszállításokat Ukrajnába, ugyanis segítségükkel az ukránok fel tudják venni a harcot az oroszokkal szemben.

(Kiemelt kép: Egy orosz katona játszik egy medvével az ukrajnai Mariupol állatkertjében 2022. május 18-án. Fotó: Olga MALTSEVA / AFP)

Menesztette az orosz belügyminiszter a szamarai régió két rendőrparancsnokát, miután kiderült, hogy az egyik helyi belügyi raktárban 2012 óta tárolt alkoholtartalmú folyadék hozzáadásával készült az az almabor, amely több mint harminc ember halálát okozta Oroszországban.