Ötszáz fokra állította a fűtést egy házaspár, mindketten meghaltak

A rendőrség kereste fel a pár otthonát, miután napok óta nem érték el őket a rokonok. Pokoli hőség volt a házban.

2024. január 11., 17:53

Szerző:

Dél-Karolinában két idős embert találtak holtan egy lakásban, mint kiderült, a pár 537 fokra állította a fűtést, a perzselő hőség az életükbe került. A CBS cikke szerint a rendőrségi jelentésben az áll, hogy egy tiszt január 6-án kereste fel a házaspár otthonát, mert bejelentést kaptak, hogy családjuk három napja nem hallott róluk. A rendőröknek a hálószoba ablakán kellett bejutniuk a házba, ekkor találták meg a párt – a 84 éves Joan Littlejohn és a 82 éves Glennwood Fowler – holtan az ágyukban.

Amikor a kiérkező helyszínelők megmérték az elhunytak hőmérsékletét, a műszer 41 fokot mutatott. A tűzoltók a kiérkezéskor kinyitották az ablakokat, de a ház belső hőmérséklete 48 Celsius fok felett volt még húsz perc elteltével is. Ezután ellenőrizték a lakóhely pincéjét, az egyik tűzoltó azt mondta, a fűtőtest annyira felforrósodott, hogy úgy tűnt, mintha az alagsor égett volna. A fűtőberendezés kikapcsolása után megállapították, hogy a hőmérséklete 500 fok felett van.

A rokonok elmondása szerint a fűtőberendezés egy ideig ki volt kapcsolva, ezért a pár vélhetően szerette volna minél előbb felmelegíteni a házat. Amikor a családtagok eljöttek, az idősek még a fűtéssel bíbelődtek – áll a rendőrség jelentésében.

 (Képünk illusztráció / Shutterstock)