Oroszország választásokat tartana az elfoglalt területeken

Az oroszok szeptemberben választásokat tartanának a négy illegálisan elfoglalt ukrajnai régióban. 

2023. június 15., 14:41

Szerző:

Az orosz Központi Választási Bizottság vezetője bejelentette, hogy az orosz védelmi minisztériummal és az FSZB-vel történt egyeztetést követően lehetségesnek látják, hogy a jelenlegi feltételek mellett szeptemberben választásokat tartsanak a négy annektált ukrajnai régióban – írja az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ cikke alapján a Telex. Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régióban szeptember 10-én tarthatnak kormányzóválasztást.

Az ukrajnai régiókat tavaly szeptemberben illegálisan annektálta Oroszország, a területek egy részét a mai napig nem tartja az ellenőrzése alatt. Zaporizzsja és Donyeck jelenleg az ukrán ellentámadás két gócpontja.

Oroszország tavaly szeptemberben népszavazásokat tartott a megszállt területeken, ezt azonban Kijev és a Nyugati államok is illegálisnak és kikényszerítettnek nevezték – írja a Sky News

(Kiemelt képünkön: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél Ella Pamfilovával, a Központi Választási Bizottság (CVK) vezetőjével. Fotó: Alekszej Druzsinin / Szputnyik / AFP)

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.