Orosz légicsapás ért egy közép-ukrajnai települést

A súlyos sérültek között gyerekek is vannak.

2023. június 4., 10:05

Szerző:

Orosz légicsapás érte a közép-ukrajnai Dnipro egyik kerületét, ahol szombat este 20 ember, köztük három gyermek súlyosan megsebesült – közölték az ukrán hatóságok.

Az elmúlt hetekben felerősödtek az Ukrajna elleni orosz légicsapások. A szombati orosz légicsapás két épületet ért Dnipro egyik lakónegyedében, emberek rekedtek a romok alatt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy öt gyermek sebesült meg Pidhorodnenszka negyedben. Három fiú állapotát súlyosnak ítélték meg, műteni kell őket – közölte. Hozzátette, hogy a sérültek száma 20-ra emelkedett, közülük 17-en kórházban vannak.

A határ túloldalán, az oroszországi Belgorodban szombaton ukrán gránáttűzben két ember vesztette életét - közölte a helyi kormányzó. A régió határ menti falvait az elmúlt napokban példátlan tüzérségi csapás érte, és a legutóbbi halálesetekkel együtt a héten összesen hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

(Fotó: fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.