Orosz légicsapás ért egy közép-ukrajnai települést

A súlyos sérültek között gyerekek is vannak.

2023. június 4., 10:05

Szerző:

Orosz légicsapás érte a közép-ukrajnai Dnipro egyik kerületét, ahol szombat este 20 ember, köztük három gyermek súlyosan megsebesült – közölték az ukrán hatóságok.

Az elmúlt hetekben felerősödtek az Ukrajna elleni orosz légicsapások. A szombati orosz légicsapás két épületet ért Dnipro egyik lakónegyedében, emberek rekedtek a romok alatt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy öt gyermek sebesült meg Pidhorodnenszka negyedben. Három fiú állapotát súlyosnak ítélték meg, műteni kell őket – közölte. Hozzátette, hogy a sérültek száma 20-ra emelkedett, közülük 17-en kórházban vannak.

A határ túloldalán, az oroszországi Belgorodban szombaton ukrán gránáttűzben két ember vesztette életét - közölte a helyi kormányzó. A régió határ menti falvait az elmúlt napokban példátlan tüzérségi csapás érte, és a legutóbbi halálesetekkel együtt a héten összesen hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

(Fotó: fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / AFP)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.