Őrizetbe vették Pedro Castillo perui elnököt

Őrizetbe vették Pedro Castillo perui elnököt - közölte szerdán a perui rendőrség a Twitter-oldalán.

2022. december 7., 21:31

Szerző:

A karhatalom már „volt elnök”-ként hivatkozott a kongresszus által nem sokkal korábban elmozdított politikusra, aki a nap folyamán elrendelte a törvényhozás feloszlatását. A rendőrség mikroblogján felvételeket is közzétett az őrizetbe vételről.

Az Andina helyi hírügynökség közlése szerint Castillót jelenleg az ügyészség hallgatja ki.

(Kiemelt képünk: A perui elnökség által közreadott képen Pedro Castillo, a június 6-i választás baloldali jelöltjeként győzelmet arató új perui elnök beszél beiktatási ünnepségén Limában 2021. július 28-án. MTI/EPA/Perui elnökség)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.