Nizza: Ötvenen válságos állapotban

Ötven sérült van válságos állapotban, „élet és halál között”, mondta péntek délután Francois Hollande francia elnök, aki járt a kórházban, ahol ápolják őket. Hollande arról beszélt, hogy a teherautós támadásnál jelenlévő emberek életük végéig magukkal hordozzák majd a traumát, a borzalmas látványt még akkor is, ha fizikailag nem sérültek meg.

2016. július 15., 17:02


Az elnök szerint egész Franciaországnak osztoznia kell az érzéseikben, és szolidaritást kell mutatnia az áldozatok családjaival, szeretteivel. Hollande azt mondta: az „aljas” támadást a világ egyik leggyönyörűbb városában, a szabadság ünneplésének a napján követték el.

Eddig 84 halálos áldozata van a csütörtök esti, nizzai merényletnek, köztük nagyon sok gyerek. Kórházba összesen 188-an kerültek, közölték később francia egészségügyi források. A közlemény szerint 48-an vannak válságos állapotban, és 25 embert újra kellett éleszteni.

A három napos nemzeti gyász idejére kék-fehér-piros színekben világítják ki a párizsi Eiffel-tornyot, jelentette be a polgármester.