Nem ússza meg, aki Angliába utazik

Nem elég az oltást igazolni.

2021. november 27., 19:46

Szerző:

Ismét PCR típusú laboratóriumi koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk - jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a brit kormány a koronavírus újonnan azonosított, egyelőre vizsgálat alatt álló omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést, amelyet három hét múlva felülvizsgálnak.

A brit miniszterelnök nyomatékkal hangsúlyozta, hogy a kormány nem fogja ismét leállítani a külföldi utazásokat, az intézkedés csak a külföldről érkezők tesztelési kötelezettségeit érinti.

A PCR-tesztet az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak. Johnson közölte: a kormány kéri, hogy azok is vonuljanak elkülönítésbe, akiknek közvetlen környezetében valakinél az omikron vírusváltozat jelenlétét mutatják ki.

(Kiemelt kép: Illusztráció)