Ezekre figyeljen, ha Ausztriába tervez utazni

Most az unión belül sem könnyű az utazás.

2021. november 28., 12:06

Szerző:

Azok, akik Szputnyikot, vagy Sinopharmot kaptak, csak úgy utazhatnak – várhatóan csak december 13 után – Ausztriába, illetve látogathatják meg a sícentrumokat, ha a harmadik mRNS-alapú vakcina felvétele előtt még egy antitesttesztet is elvégeztetnek magukon – írja a 24.hu. Abban az esetben, ha a teszt igazolja az antitestek meglétét, akkor mehetnek  Ausztriába síelni a közelgő idény során. 

December közepétől az Ausztriában jelenleg érvényben lévő korlátozások nagy részét feloldják és újra lehetséges  lesz a síelés akár a külföldi vendégek számára. Ausztria Turisztikai Hivatalának magyar nyelvű honlapja szerint a felvonókon kötelező lesz az  FFP2-es maszkok viselése. Azok, akik szimpla negatív teszttel utaznak be Ausztriába, és  nem tudják a koronavírusból történő gyógyulást igazolni, a szálláshelyüket sem foglalhatják el az osztrák síparadicsomokban. 

A 12 évnél fiatalabbak az osztrák fővároson kívül, oltás és teszt megléte nélkül,  szabadon mozoghatnak az országban. A lap által megkérdezett magyar sísulik és utazásszervezők szerint az idei idény még elmarad a korábbiaktól.

(Kiemelt kép: Egy síelő a sífelvonónál a Zillertal Arena síközpontban, az ausztriai Gerlosban, 2020. december 24-én. Fotó: Johann GRODER / EXPA / APA / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.