Boris Johnson megemlékezett a tegnap halálra késelt parlamenti képviselőről

A brit kormányfő és az ellenzék egymás mellett állva emlékezett meg az előző nap megölt parlamenti képviselőről. 

2021. október 16., 13:50

Szerző:

Az emlékezés virágait helyezte el szombaton Boris Johnson, brit kormányfő az előző nap meggyilkolt parlamenti képviselő választókörzetében – írja az MTI. 

„Ma reggel koszorút helyeztem el Sir David Amess, parlamenti képviselő, egy nagyon szeretett kolléga és barát emlékére”

– írta Boris Johnson, brit kormányfő Instagram oldalán

A miniszterelnökkel együtt virágot helyezett el a gyilkosság helyszínén Priti Patel belügyminiszter és Keir Starmer, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is. A kormányfő és az ellenzék vezére egymás mellett állva hajtott fejet Leigh-on-Sea délkelet-angliai városkában, ahol a 69 éves konzervatív párti parlamenti képviselőt, David Amesst megölték.


Ahogy arról már beszámoltunk, az ötgyermekes férfival, aki 28 évig volt parlamenti képviselő, pénteken napközben a fogadóóráján végzett egy 25 éves brit állampolgár. A Scotland Yard szerint a gyilkosság potenciálisan az iszlamista szélsőségességhez köthető, így a gyilkosságot terrorcselekménynek nyilvánították

A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát. „Minden intézkedést meg kell hozni a parlamenti képviselők biztonsága érdekében, hogy végezhessék a választott tisztségviselőként rájuk háruló feladatokat” – jelentette ki Priti Patel. Londonban, a parlamentnek helyet adó Westminsterben fegyveres rendőrök járőröznek. Ugyanakkor a brit parlament képviselőit a saját választókerületükben lényegében semmilyen különösebb biztonsági intézkedés nem védi.

 

(Kiemelt kép: Boris Johnson, brit miniszterelnök, Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki Munkáspárt vezetője, Lindsay Hoyle házelnök és Priti Patel brit belügyminiszter virágkoszorút helyez el David Amess konzervatív brit törvényhozó halálos késelésének helyszínén, a délkelet-angliai Southend-on-Sea városrész Leigh-on-Sea városrészében lévő Belfairs metodista templomban 2021. október 16-án. Fotó: Tolga Akmen / AFP)