Megerőszakolják a nőket az orosz katonák

Az első áldozat egy 17 éves lány volt, nem hagyták életben.

2022. március 4., 21:11

Szerző:

Az oroszok által elfoglalt első nagyobb ukrán városban, Herszonban megerőszakolják a nőket az orosz katonák – számolt be minderről a CNN. Az első áldozat egy 17 éves lány volt, akit meg is öltek. A hírtelevíziónak egy Szvetlana Zorina nevű 27 éves herszoni nő adott interjút, aki megbízható ismerősökre hivatkozva azt állította, hogy nincsenek biztonságban a helyi nők, az orosz katonák megerőszakolják őket.

 Az orosz csapatok szerdán vonultak be a Dnyeper deltájában, a Fekete-tenger partján fekvő Herszonba. Ez az első nagyobb ukrán város a maga mintegy háromszázezer lakosával, amit bevettek az oroszok a kilencedik napja tartó ukrajnai háborúban. A hírt egyelőre nem erősítették meg másik forrásból.

(Kiemelt képünk illusztráció. Herszon. Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP)

19:32

Az európai uniós tagországok külügyminisztereinek Kijevbe kihelyezett mostani tanácskozása nemcsak az Ukrajnával való szolidaritás jelentős megnyilvánulása, hanem egy új lépés Európa megerősítése felé, amely ezzel vezető és kezdeményező szerepet szerez magának – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn az értekezlet résztvevői előtt mondott beszédében.