Illegális macskatömegszállást tarott fent egy nő a társasházban

Negyvenegy macskát tartott tömbházlakásában egy piteşti-i nő. Az állatokat rendőrök távolították el a házból, a nő ellen kivizsgálás indult állatkínzás gyanúja miatt.

2023. október 6., 19:46

Szerző:

Az Argeş megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a rendőrök csütörtökön szálltak ki a helyszínre, ahol az 57 éves nő lakásában és a tömbház lépcsőházában is erős ürülékszag terjengett – írja az Agerpres nyomán a transtelex.ro. A házkutatás során 41 macska került elő a lakásból.

A hatósági helyszínelés megállapította, hogy az asszony nem biztosított megfelelő életkörülményeket, állatorvosi ellátást, mozgásteret a több tucat macskának. Az sem kizárt, hogy számos betegség is terhelte a szerencsétlen állatokat.

A körülmények a tömbházban élő többi lakosra is fertőzésveszélyt jelentettek.  

A macskákat átadták egy állatvédő egyesületnek, a nőt bekísérték kihallgatásra. Az állatvédelmi, 2004/205-ös törvény alapján, állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőjogi kivizsgálás ellene.

(Kiemelt kép: illusztráció. Egy alkalmazott kinyitja az újonnan érkezett kóbor macskák kosarát egy házban, amelyet elhagyott macskák menedékhelyeként használnak Bogorban 2023. június 6-án. Fotó: ADITYA AJI / AFP)